سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چرا انتخاب کاتلین کار درستی است؟

کاتلین در دنیای علم داده‌ها

از طراحی و پیاده‌سازی گذرگاه‌های انتقال داده تا ساخت مدل‌های یادگیری ماشین، کاتلین می‌تواند یک انتخاب عالی برای کار با داده‌ها باشد، زیرا کاتلین کدهای خوانا را با مختصرنویسی و یادگیری ساده ادغام می‌کند. Typed Static است و قادر به تولید کدهایی با قابلیت اطمینان و نگهداری بالا است که روند عیب‌یابی را ساده می‌کند. کاتلین به عنوان یک زبان مبتنی بر ماشین مجازی شناخته می‌شود که عملکرد فوق‌العاده‌ای در اختیارتان قرار می‌دهد و می‌توانید از یک اکوسیستم کامل از کتابخانه های جاوا در آن استفاده کنید. محیط‌هایی مثل Jupyter Notebook و Apache Zeppelin ابزارهای مناسبی برای مصورسازی داده‌ها و تحقیقات اکتشافی در اختیار توسعه‌دهندگان قرار می‌دهند که کاتلیت با این ابزارها به شما کمک می‌کند تا داده‌ها را شناسایی و استخراج کنید، یافته‌های خود را با همکاران به اشتراک بگذارید یا مهارت‌های مرتبط با داده‌ها و یادگیری ماشین خود را تقویت کنید.

هسته Jupyter Kotlin

Jupyter Notebook یک برنامه وب منبع باز است که به شما امکان می‌دهد اسناد (معروف به نوت‌بوک) ایجاد کنید و به اشتراک بگذارید که حاوی کد، مصورسازی و متن نشانه‌گذاری شده باشد. Kotlin-jupyter یک پروژه منبع باز برای پشتیبانی کاتلین توسط Jupyter Notebook است شکل 1 این موضوع را نشان می‌دهد. علاوه بر این، توسعه‌دهندگانی که آموزش کاتلین را خوب بلد هستند می‌توانند از کتابخانه‌های Multik، KotlinDL، Kotlin for Apache Spark، Kotlin-statistics،kmat ، krangl، lets-plot، Kravis و londogard-nlp-toolkit همراه با کتابخانه‌های جاوا در حوزه علم‌ داده‌ها و یادگیری ماشین استفاده کنند. 

 

چرا انتخاب کاتلین کار درستی است؟ 

آمارها نشان می‌دهند فرآیند رشد دستگاه‌های اندرویدی که مجهز به پردازنده‌های قدرتمند و حافظه‌های بیشتر هستند همچنان ادامه خواهد داشت و در سویی دیگر گوگل نیز به شکل جدی بر توسعه و بهبود عملکردهای سیستم‌عامل اندروید متمرکز شده است. به همین دلیل نیاز به توسعه‌دهندگان حرفه‌ای که بتوانند از این منابع به بهترین شکل استفاده کنند روزبه‌روز بیشتر می‌شود. به‌طور خلاصه، بهترین توسعه‌دهندگان اندرویدی و مهم‌تر از همه توسعه‌دهندگان اندروید با بهترین ایده‌ها که بدون وقفه روی طرح‌های خود متمرکز می‌شوند مورد توجه شرکت‌ها قرار دارند. هیچ‌کس نمی‌داند برترین توسعه‌دهندگان اندرویدی در آینده از چه کشوری هستند و چه بسا این توسعه‌دهندگان تا قبل از ورود به دنیای اندروید حتا یک خط کدنویسی هم انجام نداده باشند. شاید اصلی‌ترین عاملی که باعث شده برنامه‌نویسی اندروید به یک کار پرمنفعت تبدیل شود به آزاد و رایگان بودن این بستر بستگی دارد. شما می‌توانید برنامه‌های خود را بدون نیاز به مجوز یک شرکت بزرگ سازنده به دلیل رایگان بودن اکوسیستم اندروید توزیع کنید، زیرا هیچ‌کس نمی‌تواند مانع انجام این‌کار شود. 

 

ارتباط میان کاتلین و سیستم‌عامل اندروید 

  • کیت توسعه نرم‌افزاری اندروید تا حد زیادی به زبان جاوا نوشته شده، با این حال زبان برنامه‌نویسی کاتلین به بهترین شکل با اندروید استودیو هماهنگ شده است. زمانی که به اندروید استودیو می‌گوییم کدهای ما را به یک برنامه کاربردی تبدیل کند، قبل از آن‌که کدها به فرمتی به‌نام DEX که قابل اجرا روی دستگاه‌های اندرویدی است، تبدیل شوند، کدها توسط کیت توسعه نرم‌افزاری با جاوا ادغام می‌شوند. ممکن است انجام چنین کاری برای توسعه‌دهندگان بی اهمیت باشد، اما مهم است بدانیم در پشت صحنه چه اتفاقاتی می‌‌افتد.
  • زمانی که برنامه خود با کاتلین یا جاوا را می‌نویسید در هر دو حالت کدهای DEX یکسانی تولید می‌شوند. به‌علاوه، کاتلین شباهت زیادی به زبان سوئیفت اپل دارد. در نتیجه یادگیری کاتلین به‌طور غیرمستقیم به شما در یادگیری توسعه نرم‌افزارهای کاربردی برای سیستم‌عامل آی‌فون و آی‌پد کمک فراوانی می‌کند. کاتلین در زمان کدنویسی کمترین خطای ممکن را تولید می‌کند و به همین دلیل زبان ایده‌آلی برای تازه‌کاران است و با توجه به این‌که اجازه می‌دهد با کمترین کدنویسی کارهای مختلفی انجام دهید، سریع‌تر اجرا شده و خوانایی بالایی دارد. گوگل کاتلین را زبان اول اندروید می‌داند، زیرا مختصر بودن کدها باعث می‌شود تا خطاهای کمتری به وجود آید و در آینده نیز کدها به شکل تصادفی خطاهای غیرمنتظره نشان ندهند. کاتلین به شکل رسمی از سوی شرکت‌های بزرگ به رسمیت شناخته شده و در ساخت برنامه‌های بزرگ از آن استفاده می‌شود. از جمله این شرکت‌ها می‌توان به کیندل، توییتر، نت‌فلیکس، اورنوت وPinterest Expedia  اشاره کرد. قبل از آن‌که ساخت برنامه‌های اندرویدی را آغاز کنیم، ابتدا باید ببینیم کاتلین و اندروید چگونه با یکدیگر کار می‌کنند. زمانی که برنامه خود برای اندروید را با جاوا یا کاتلین می‌نویسیم و روی دکمه تبدیل کدها از شکلی به شکل دیگر کلیک می‌کنیم، کدها به ماهیتی تبدیل می‌شوند که برای اندروید قابل فهم می‌شوند. این شکل دیگر (DEX) سرنام Dalrik Executable است. فرآیند تبدیل کدها نیز به‌نام کامپایل شناخته می‌شود. زمانی که یک برنامه روی یک دستگاه نصب می‌شود کد DEX دوباره توسط سیستم‌عامل بررسی می‌شود تا به شکل بهینه‌ شده‌ای قابل اجرا باشد. اندروید یک سیستم‌عامل پیچیده است، اما نیازی نیست بر تمامی جزییات پشت پرده اندروید مسلط شوید تا بتوانید برنامه‌های هیجان‌برانگیزی را بسازید. برای شروع تنها چیزی که به آن نیاز داریم، آشنایی با اصول اولیه است. اندروید نسخه خاصی از سیستم‌عامل لینوکس را اجرا می‌کند، اما سعی می‌کند پیچیدگی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را پنهان کند و در مقابل ویژگی‌های منحصر به فرد لینوکس را در اختیار توسعه‌دهندگان قرار دهد. این ویژگی‌ها به دو شکل استفاده می‌شوند. اول آن‌که سیستم‌عامل خودش به سخت‌افزار دسترسی کامل دارد که برای انجام کارهای خود از ویژگی‌های کاربردی استفاده می‌کند و دوم آن‌که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد از طریق واسط برنامه‌نویسی اندروید (API) به ویژگی‌های مهم سیستم‌عامل دسترسی پیدا کرده و از آن‌ها استفاده کنند. اجازه دهید به توابع برنامه‌نویسی اندروید نگاهی گذرا داشته باشیم.